Kvantna alternativa starenju: 10 instrukcija za život

1. Objektivni svijet, nezavisno od posmatrača, ne postoji.

Fizički je svijet – uključujući i naša tijela – reakcija promatrača. Mi stvaramo svoja tijela isto kao što stvaramo svoj doživljaj svijeta.

2. Naša tijela se formiraju od energije i informacije

U svom osnovnom stanju, naša tijela su sastavljena od energije i informacije, a ne od čvrste materije. Energija i informacija predstavljaju pojavljivanje beskonačnih polja energije i informacije koje prožimaju svemir.

3. Duh i tijelo su jedno.

Duh i tijelo su neodvojivi. Jedinstvo, moje “ja”, odvaja se u dvije struje iskustva. Doživljavam subjektivnu struju misli, osjećaja i želja. Objektivnu struju doživljavam kao tijelo. Na dubljem nivou, međutim, dvije struje se susreću u jednom stvaralačkom izvoru. Taj nas izvor predodređuje za život.

4. Biohemija tijela je proizvod svijesti.

Uvjerenja, misli i osjećaji stvaraju hemijske reakcije koje podržavaju život u svakoj ćeliji. Starenje ćelije konačni je proizvod svijesti koja je zaboravila kako da ostane mlada.

5. Percepcija je naučena pojava.

Čini se da je zapažanje automatsko, ali je ono u stvari naučena pojava. Svijet u kome živite, uključujući i doživljaj vašeg tijela, potpuno je diktiran time kako ste ga nauči zapažati. Ako promijenite svoje zapažanje, promijenićete svoj doživljaj tijela i svoj svijet.

6. Impulsi razuma svake sekunde stvaraju nove forme tijela.

Impulsi inteligencije svake sekunde stvaraju vaše tijelo u novim oblicima. Ono što vi jeste zbir je tih impulsa, a mijenjajući njihov obrazac, vi ćete mijenjati sebe.

7. Uprkos što izgleda da smo mi odvojeni pojedinci, svi smo vezani za obrasce razuma koji upravlja Kosmosom.

Iako se svaka osoba čini odvojenom i nezavisnom od druge, svi smo mi povezani obrascima razuma koji upravlja cijelim kosmosom. Naša tijela su dio univerzalnog tijela, naš duh je vid univerzalnog duha.

8. Vrijeme nije apsolutno.

Vrijeme nije apsolutno, samo je vječnost apsolutna. Vrijeme je izmjerena vječnost, bezvremenost rascjepkana na djeliće i komadiće (sekunde, sate, dane, godine). Ono što nazivamo tokom vremena odraz je našeg zapažanja promjene. Kad bismo mogli zapaziti nepromjenjivost, vrijeme kakvo poznajemo prestalo bi postojati. Možemo naučiti probavljati ne-promjenu, vječnost, apsolutno. Čineći to, bićemo spremni stvoriti fiziologiju besmrtnosti.

9. Svako od nas živi u stvarnosti, koja ne podliježe nikakvim promjenama i nalazi se van svih promjena.

U svakom od nas stanuje nepromjenjiva stvarnost. Duboko unutar nas, nepoznata našim čulima, nalazi se najdublja suština našeg bića, polje ne-promjene koje stvara osobnost, ego i tijelo. Kako je to naše osnovno stanje – to je ono što mi zapravo jesmo.

10. Mi nijesmo žrtve starenja, bolesti i smrti.

Oni su dio scenarija, a ne samog posmatrača, koji nije podložan promjenama. Taj posmatrač je duh, izraz vječnog bića.

 

Prevod po tekstu : https://econet.ru/articles/81883-kvantovaya-alternativa-stareniyu-10-ustanovok-dlya-zhizni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *