Sve je u tvojim rukama

Parabola “Sve je u tvojim rukama” savršeno odražava jedan od najvažnijih zakona života – zakon stopostotne odgovornosti.

​Veoma često, kada nam u životu nešto ne uspijeva, želimo da nađemo krivca. Šef, žena, država, roditelji su krivi … bilo ko, ali ne i mi sami. Ali ustvari, sigurno, mnogo puta ste čuli da je vaš život u vašim rukama, i realno to je tako. Postoji čitav niz mogućnosti.
​Najvažnije je da zaista želimo, da napravimo prvi korak, da pronađemo istomišljenike i idemo dalje. U osnovi svega leži vaša strastvena želja da nešto učinite, da postignete nešto, da postanete neko … i vjera u to da to možete učiniti.

“Sve je u tvojim rukama” – napišite ove riječi na istaknutom mjestu i čitajte ih kao mantru svaki dan. A kada iskreno povjerujete, kada se bukvalno ispunite tom vjerom, ništa neće biti nemoguće za vas. Ne treba se žaliti na život, okolnosti, ljude. Vjerujte da vaš život, vaše okolnosti i vaše okruženje stvarate sami. Svojim mislima, svojim riječima, svojim dejstvima.

Poboljšajte sebe, postanite prvo sami “zdrava ćelija”, dajte primjer, dokažite to djelima, ne samo riječima. A to možete učiniti, svi mogu. Najvažnije je zapamtiti da je sve u tvojim rukama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *